Bisiklet veya Step Makinası Kalçaları Büyütür Mü?

Vücut yağını azaltmak veya Kardio çalışması için step makinesi veya bisiklet kullanımı tüm bayanları tedirgin etmektedir.

Acaba bu cihazlar ve bunlarla yapılan çalışmalar kalçalarımı büyütür mü? Endişesini taşırlar.

Bu inanış ve düşünceler kesinlikle doğru değildir. Çünkü tüm vücutta kaslar hızlı kasılan ve yavaş kasılan kas liflerinden oluşmuşlardır.

Örnek için hemen güç sporları ile uğraşıp maksimum güce gereksinim duyan ve yaptıkları spor branşında büyük güce ve ölçülere sahip olmak isteyen sporcular bu çabuk kasılan kas liflerini öncelikle çalıştırıp çok ağır kilolarla yüklemeli çalışırlar.

Bu çalışma şekli de çalıştırdıkları kasları daha büyük ölçü ve kuvvete sahip kılar.

Buna örnek sporcuları, yani Ağırlıkçıları veya ileri seviyedeki vücutçuları gösterebiliriz. Bu sporcular oldukça büyük hacimli kalça ve bacak kaslarına sahiptirler.

Diğer taraftan yavaş kasılan kas liflerinin rol oynadığı dayanıklılık sporlarında örnek Maratoncularda kalça ve bacaklarda büyük hacım görmek mümkün değildir.

Çünkü bu tür spor branşlarında çalışma tekniği olarak ağırlık egzersizleri yapıldığında ağır kilo kullanılmaz ve çalışmalarda hafif kilo ile çok tekrarlı çalışma yapılır.

Bu tür çalışma sonucunda ise yavaş kasılan kas lifleri dayanıklılık özelliğini sahip olup, kalça ve bacak kasları fazla büyümez.

Yaptığınız tüm aerobik karakterdeki egzersizlerde, yani koşu, tempolu yürüme, ip atlama, step, bisiklet, yüzme, kros vs. gibi aktivitelerde, büyük kas guruplarınızın yavaş kasılan kas lifleri aktif rol oynamaktadır.

Bu bilimsel gerçeğe göre hareket edilirse, step makinesi ve bisiklet gibi kardio cihazlarında uzun süreli ve yüklemeli yapılmayan çalışmalar sonucunda kalça ve bacaklarda büyüme meydana gelmediği gibi, kalça ve bacak formu sağlamak için çok uygun ve verimli bir çalışma da yapılmış olur.

Kaslarınızın büyümesi için daima artan ağırlık ve yoğunluklarla, hızlı kasılan kas lifleri üzerinde yapılan az tekrarlı ve uzun dinlenme süresine sahip ağırlık programları gereklidir.

Bu gerçeği her zaman göz önünde bulundurmanız çalışmalarınızda sizi arzuladığınız sonuçlara ulaştırır.

Birçok kardio cihazı zaten bu esaslar göz önünde bulundurularak sizin kullanım amaçlarınız doğrultusunda birçok program alternatifleri ile kullanımınıza sunulmaktadır.

O halde step makinesi veya kondisyon bisikletini, bu esasları göz önünde bulundurarak kalça ve bacak formunuz için hiç endişe etmeden, rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sayfanın üstüne git