Kendinizi iyi hissedin

Kendinizi iyi hissedin

Tüm yaşamınız boyunca, Dişlerinize, cildinize ve saçlarınıza yaptığınız gibi vücudunuz ve hatlarınızı korumak gerekliliğini hiç göz ardı etmeyin .

Dişlerinizi fırçalamaya, duş almaya ve saçlarınızı şampuanlamaya, cildinizi kremlemeye  zaman ayırıyorsunuz. Vücudunuza da vakit ayırdığınızda size şunları sağlayacak bir yatırım olduğunun farkına varın;

–  Zihinsel huzur. Görünüşünüzü beğeneceksiniz ve yaratıcı projeler ve kişisel ilişkilerdeki psikolojik enerjinin farkına varacaksınız.

– Kendinize güveniniz artacak. Dış görünüşünüzün iç görünüşünüzün (ruhunuzun) güzelliğine yaklaştığını gördükçe kendinizi daha çok seveceksiniz.

–  Enerjiniz artacak. Kuvvetiniz size daha çok enerji verecek ve kendinizi yorgun hissetmeden gün içinde daha çok iş halledeceksiniz.

–  Sağlığınız gelişecek. Kalbiniz ve akciğerleriniz daha sağlıklı olacak ( bunda aerobik ve az yağlı diyet rol oynayacak ).

–  Kendinizi uzun süre, daha genç ve daha seksi hissedecek ve öyle görüneceksiniz. Ağırlık çalışarak kemikleriniz ve kaslarınız gençleşecek, vücudunuz şekilli ve duyarlı olacak.. İleri yaşlarda yirmili yaşlarınızdan  daha iyi görüneceksiniz.

EGZERSİZ İÇİN ÇOK GEÇ OLMADIĞININ FARKINA VARIN

Ne kadar şişman veya ne kadar yaşlı olduğunuz önemli değil, Vücudunuzun sizi terk etmediği sürece (halâ nefes alıyorsanız etmemiş demektir), zamanla ve self-disiplinle onu yontabilirsiniz.

KİŞİSEL EGZERSİZ PROGRAMINIZI YAŞAM TARZI HALİNE GETİRİN 

Kişiye özel Egzersiz Programınızla, Üç hafta içinde ufak değişiklikler ve üç ay içinde etkileyici değişiklikler görecek, daha sağlıklı, formda ve gösterişli olacaksınız., Bunu yaşam boyu sürecek bir alışkanlık haline getirdiğinizde ise bu noktadan sonra bu işi bırakmak istemeyeceksiniz. Diş fırçalamak ve duş almak gibi bir alışkanlık haline gelecek.

Yaşam boyu sağlık, güzellik ve zihinsel huzura kim ulaşmak istemez ki ?. 

Sonuç olarak, bunu şöyle düşünün: Mal varlığımızı korumak için saatler harcıyoruz. Ama iş telafisi olamayan tek mal varlığımız olan  fiziksel vücudumuza gelince onu her şeyden çok ve boş yere ihmal ediyoruz. 

Artık vücudunuzu zalimce ihmal etmeyi bırakın, başlayın size verdiğimiz KİŞYE ÖZEL EGZERSİZ PROGRAMINIZA ve yeni yıla bambaşka hedef ve görüntülerle girin.


VÜCUDUNUZA YATIRIM YAPIN

Kendinize Geri Cevap Verin.

Egzersizlere başladığınızda, birkaç olumsuz düşünceye kapılabilirsiniz. Mesela bunlardan biri şöyle olabilir; içinizden bir ses ” kimi kandırmaya çalışıyorsun? Kaç kere forma girmeye çalıştığını ve başarısız olduğuna baksana, bu sefer başaracağını nereden çıkartıyorsun “.

Böyle düşünceler kafanızı sardığında orada öyle oturup düşünmeyin. Kendinize cevap vermeyi öğrenin. Mesela yukarıdaki olumsuz düşünceye şöyle söyleyebilirdiniz: ” Daha önce başarısız olmamın ne önemi var? Başarıya giden yol engellerle ve başarısızlıklarla döşenmiştir.” Thomas Edison’u da düşünebilirsiniz.

Olumsuz düşünce ne olursa olsun ister ‘Ama çok yaşlısın’ ister ‘Çok tembelsin veya ” Vaktini niye boşa harcayacaksın ki ” olsun buna boyun eğmeyin. Bunun yerine kendinize geri cevap verin.

Bir A Plânı , Bir de B Plânı Yapın.

En önemli şey olmasa da  çok önemli şeylerden biri de budur. Kendinize normal zamanlarda uygulayacağınız bir antrenman zamanı (plan A)  ve müsait olmayan zamanlar içinde ayrı bir antrenman zamanı ayarlayın ( plan B).

Daha çok A planını kullanacaksınız ama her hangi bir ihtimale karşı plan A uygulanabilir olana kadar  plan B’yi uygulayacaksınız.

Esnek Olun.

İş esnekliğe gelince, hayat bazen karşımıza sorunlarla gelebiliyor, yani nasıl esnek olacağımızı öğrenmek gerekiyor. Bazen A ve B planlarını uygulayamayacaksınız. A ve B plânlarını kesintisiz olarak uygulamanız için yeni yaratıcı yollar bulmanız gerekecektir.

Hayatınız tamamen tepe taklak olsa bile hala SPOR yapmanın bir yolunu bulabilirsiniz. Meselâ; Yaşlı bir akrabanız evinize taşındı ve antrenman yaptığınız yeri kaybettiniz. Bodrum katınız yok. Evinizin her köşesi dolu.

Eğer gerekirse bench’inizi oturma odasına ağırlıkları da koltukların altına koyun.

Aslında oturma odası, antrenman aletleriniz için ideal bir yer, çünkü antrenman yaparak yaşam kalitenizi arttıracaksınız ve hatta onu uzatacaksınız bile. Esas önemli olan; fonksiyonlu bir oturma odası hayatınızı büyük bir oranda geliştirecek ekipmanları barındırabilir.

Bu engeller isteğin ve azmin bir testidir, çünkü hedeflerine ulaşanlar engelleri geçmenin ve egzersiz yapmaya devam etmenin çeşitli yollarını bulanlardır.

Kendinizi Toparlayın ve Her Şeye Yeniden Başlayın.

Egzersiz yapmayı bırakmanın en yaygın sebeplerinden biri de, Birkaç gün veya bir iki hafta çalışamamaktır. Üç haftadır egzersiz programınıza başarıyla devam ettiğinizi düşünün, sonra aniden gribe yakalandınız ve bir hafta yatağa düştünüz. İyileştiğinizde bir haftadan beri antrenman yapmadığınız için hevesiniz kırıldı. Kendinize  “Unut gitsin, yapamıyorsun işte diyorsunuz.” Bunu diyeceğinize kendinize ” Tamam. Kendimi toparlayacağım ve her şeye yeniden başlayacağım,  sonra yeni bir ‘ başlangıç tarihi ‘ ayarlayın ve bir daha başlayın.

Başladığınız sürece, yılda on kere bırakıp başlamanız önemli değil. Yüz kere bile yanlış başlangıç yapsanız fark etmez. Yeniden başladığınız sürece, er ya da geç alışacak ve programınıza yapışacaksınız. Bisiklete binmeyi öğrendiğiniz gibi yüzlerce düşüşten sonra, hiç düşünmediğiniz bir anda programınıza yapışacaksınız. Size yaşamınız boyunca yaptığınız şeyler gibi normal gelecek . Ama biraz zaman vermelisiniz.

Hayal Kırıklığınızı, Depresyonunuzu ve Öfkenizi Antrenmana Akıtın

Egzersiz yapma havasında olmadığınız günler olacak. Her halde işinizde kötü ve yoğun bir gün geçirdiniz ve çocuklarınız sizi çıldırtıyor. Çatınız akıyor ve onu tamir ettirmek için yeterli parayı nereden bulacağınızı bilmiyorsunuz.

Bütün bunların üstüne birde ayak parmağınızı bir yere çarptınız ve gerçekten çok acıyor. Veya eşinizle, arkadaşınızla kavga ettiniz, kafanız çok bozuk…..

Egzersiz yapacağınıza bütün gece televizyonun karşısına geçip bir şeyler atıştırmak istiyorsunuz. Bu hayal kırıklığının sizi antrenmandan alıkoymasını engelleyin ve olayın üstüne gidin. Kendinize ‘Çatının akmasını ve patronumun benimle konuşma tarzını kontrol edemiyordum, ama antrenman yapıp yapmamayı edebiliyorum. ‘ deyin. Sonra ağırlıkları kaptığınız gibi çalışmaya başlayın, hıncınızı ağırlıklardan alın. Bitirdikten sonra kendinizi daha iyi hissedeceksiniz ve kontrolü ele geçireceksiniz, her şey daha güzel olacak.

Eğer depresyondaysanız ve hareket etmeye bile haliniz yoksa,  yapmanız gereken dumbell’ları alıp onları A noktasından B noktasına hareket ettirmektir. Beş dakika içinde kendinizi biraz daha iyi hissedeceksiniz ve on dakika içinde kendinizi bayağı iyi hissedeceksiniz. İşiniz bittiğinde, depresyonun nereye gittiğini merak edeceksiniz. Antrenman yaparken vücudunuz tarafından üretilen  endorfinler (mutluluk hormonları) beyninize ulaştığında hiç bir zararlı etki olmaksızın bir ilâç veya içki gibi sizi rahatlatır.

Eğer sinirliyseniz, duvarları tekmeleyeceğinize veya birilerine bağırıp çağıracağınıza, antrenman yapın, demirleri dövün, onları demir olduklarına pişman edin. En azından işiniz bittiğinde, zarar vermek yerine olumlu bir şey elde etmiş olursunuz.

Sinir, aynı elektrik gibi bir enerjidir, hem yok etmek hem de yaratmak için kullanılabilir

Elektrik sizi çarpabilir veya elektrik bir santralı çalıştırabilir. Sinirinizi antrenmana yönlendirin ve eforlarınızın karşılığını olumlu yönde alın. Ve bunun da bir hediyesi var. Antrenman yapmayı bitirdiğinizde siniriniz geçmiş olacak, çünkü sinirinizi ağırlıklardan çıkarmış olacaksınız. İşte hayat  bu !

Sorun Çıkmaması İçin, Antrenman Yaparken Gözünüzde Canlandırın.

Hedefinize ulaşmak için kendinize, kendinizi görünmek  istediğiniz şekilde hayal ederek, yardım edin.

Çıplak olarak aynanın karşısına geçin ve vücudunuzun yavaş yavaş kafanızdaki vücuda dönüştüğünü düşünün. Bu işte kendinize yardım etmek için, bir resminizi alın ve üstüne kalemle istediğiniz mükemmele yakın vücudu çizin. Bacaklarınızı istediğiniz ölçüde yapın, kalçalarınızı, omuzlarınızı ve kollarınızı hayalinizdeki görünüşte yapın. Midenizi düzleştirin ve olması gereken yerlere definisyon çizgileri koyun. Arkadan da bir fotoğrafınızı alın ve onu da istediğiniz gibi şekillendirin. Her gün aynaya bakın ve istediğiniz ideal forma girmesini söyleyin.

Antrenman yaparken de kafanızda görüntülemeyi unutmayın. Zaman zaman belli bir hareket yaparken kafanızda o bölgenin yeniden şekillendiğini düşünün. Ağırlığı hareket ettirirken yağların eridiğini düşünün, katı ve duyarlı kasların oluştuğunu düşünün. Çalışan bölgeye sıkı ve katı olmasını söyleyin.

Hem antrenmanda hem yemek yeme kısmında sorunları def etmek için profesyonelce hayal kurmanız gerekiyor. Kendinizin yataktan kalktığınızı ve antrenman yapmamaya eğilimli olduğunuzu düşünün. Sonra gün içinde antrenman yapmadığınızı hatırladıkça kendinizi ne kadar kötü hissettiğinizi düşünün. Bunun işe yaradığını büyük bir sevinçle göreceksiniz. Bir daha ki sefer kendinizi antrenman yapmamaya eğilimli hissettiğinizde yine de antrenman yaptığınızı göreceksiniz. Gözünüzde canlandırma çok yardımcı oluyor.

Aynı şeyi diyetle sorununuz olduğunda da yapın. Kendinizi yağlı yemekler yemeğe eğilimli olduğunu ve böyle yaptığınızda ne kadar sinirlendiğinizi düşünün. Ve kendinizi ” Hayır, bunu yapmaya deymez “. Bir daha diyetinizi bozmaya eğilimli olduğunuzda, bunu yapmamaya karar verdiğinizi görürsünüz.

Sabit Zamanlarınızın Sizi Alt Etmesine İzin Vermeyin.

Antrenman yapmaya başladığınızda ilk ay çok iyi ilerleme kaydedeceksiniz, ama sonra, aniden her şey durmuş gibi, hiç ilerleme kaydedemiyormuşsunuz gibi görünebilir, tartı çok az değişiklik gösterebilir, hatta 500 gram kadar yukarı bile gidebilir. ( su retansiyonu ) ve kendinizi hiç hissetmediğiniz kadar kötü, şişko ve sarkık hissedebilirsiniz. Bu başınıza geldiğinde, ne olursa olsun yürümeye devam edin. Aslında içerde değişiklikler oluyor ama sadece bu değişiklikler görüntülenemiyor.

Bu çocukların büyümesi gibi bir şey. Bazen hiç büyümüyorlarmış gibi görünürler ve sonra bir gecede boy atmış gibi görünürler. Gerçekten bir gecede beş santim mi uzadılar? Tabii ki hayır. Yani çocuklar nasıl hiç izlenmiyorlarken büyüyorlarsa siz de eğer yürümeye devam ederseniz hiç beklemediğiniz bir anda, kendinizi takip etmiyorken gelişme kaydedeceksiniz.

İster bu sabit zamanlarınız antrenman yapmaya yeni başladığınızda ortaya çıkıp ilk üç haftada hiç gelişme kaydedemiyormuşsunuz gibi görünsün, ister bir iki ay içinde ortaya çıksın, unutmayın ne olursa olsun YÜRÜMEYE DEVAM EDİN. Zamanla bu sabit zamanı aşacaksınız ve ilerleme de bunun kanıtı olacak. Bunun için de SPORMERKEZİM SİTENİZ hep yanınızda olacak.

Evet bunları uyguladığınızda, metnimizin başında bulunan resimdeki gibi “MİNİ ŞORTU” güvenerek ve rahatça giyebilmek için hem formunuz hem de cesaretiniz olacak, bu şekilde yeni yıl modasını da uygulayabileceksiniz…… 

Sayfanın üstüne git