Bilek Güreşi

Bilek Güreşi

Bileklerinizi güçlendirmek için en faydalı egzersizler, bilimsel kurallar 

Bebekliğinizden itibaren tüm yaşamınız boyunca hep, hem etrafınızda spor yapan kimselerden duymuş hem de gelişiminizi tamamlama sürecinde kendi kendinize “şu bileklerim daha güçlü “ olsa diye hep iç geçirmiş olabilirsiniz.

İnsanlar, hangi yaşta olurlarsa olsunlar, tüm yaşamları boyunca, gerek vücut kuvvetini arttırmak gerekse form ve estetik kazanmak amacıyla birçok sportif faaliyet ve egzersizleri, adeta yaşamlarının bir parçası haline getirmeyi hedeflemektedirler.

Burada genel amaç gerek sağlıklarını daha iyi duruma getirme, gerekse daha üstün fiziki güç ve görünüme,

form ve estetiğe sahip olabilme açısından, vücutlarını çalıştıran her türlü egzersiz ve sistemlere gittikçe daha çok ilgi göstermektedirler.

Ancak ne amaçla yapılırsa yapılsın, bütün egzersiz ve hareket uygulamalarında, tarihin her döneminde güç simgesi olmuş olan bilekler ve önkol kaslarına gereken önem verilmemesi sonucunda, gerek güçlü tutma ve kavrama zayıflığı, gerekse estetik bakımdan olumsuzluklar yaşanmaktadır.

Başlanılan herhangi bir egzersiz, vücudun tüm bölgelerine gereği kadar önem verilmemesinden dolayı, hem sportif aktivitelerde hem de özel yaşamda bilek ve önkolların zayıflığı ve güçsüzlüğüne neden olmaktadır.

Öyle ki, yetişme çağında veya yetişkin olsun, herkes birbirini, gel bakalım “Bileğin Ne kadar güçlü ? bir deneyelim diyerek, en basitiyle bilek güreşi yapmaya davet eder.

Tamamiyle doğal ve saf duygularla yapılan bu davetin altında aslında başkasından daha güçlü olma arzusu ve hırsı yatmaktadır. Bunu hepiniz yaşamınızın belirli dönemlerinde yaşamışsınızdır.

Bu davranış zaten insanın doğasında vardır. Kendini diğerlerinden daha güçlü ve farklı hissetmek, daha hızlı koşmak, topa daha kuvvetli vurmak, daha yükseğe sıçramak, büyük bir ağırlığı kaldırmak vs. Zaten tüm sportif yarış ve müsabakalarda bu faktör büyük rol oynamaktadır.

Özellikle vücudun geliştirilmesi, güç ve form kazanma için Bilimsel Vücut Geliştirme çalışmaları, hedeflerinizi gerçekleştirebilmek için çok daha güçlü ve dayanıklı kollara ve bileklere sahip oabilmeniz için vazgeçilmez unsurlardır.

Tabii ki bu konuda, hangi hareketlerin vücudun hangi kas guruplarını etkilediği, forma soktuğu, ağırlıklı ve ağırlıksız yapılan bütün egzersizlerin vücudun hareket sistemini oluşturan temel anatomimiz üzerinde nasıl etkili olduğu, çok önem kazanmaktadır.

Ancak, tüm bu gayret ve uğraşıların altında yatan temel bir neden şu aslında: Dünyada ki insanların, yapılan araştırma ve istatistiki değerlendirmelere göre % 92’sinin dış görünüşleri ve güçlerinden memnun olmadıkları gerçeği.

Bunu doğrulayan en güzel oluşum, çok eski yıllardan günümüze kadar insanların spor yapmaya giderek yaşam tarzı olarak çok ayrı bir önem vermeleridir.

Günümüzde gerek Fıtness gerek Wellness tabirlerinin herkes tarafından kabul görüp, ne şekilde olursa olsun, birçok sportif aktivitenin yaşam tarzı olarak kabul edilmesinin altında bu doğal istek ve arzu yatmaktadır.

Kısaca herkesin ortak arzusu, gerek amatörce gerekse profesyonelce spor yapılsın, daha güçlü, formda, estetik ve sağlıklı bir fiziki yapı ile birlikte mental yapıya sahip olmaktır.

Kendini Güçlü, formda, estetik yapıya kavuşturan herkes, tüm yaşamlarında bunu hisseder ve hem fiziksel hem de mental avantajlara sahip oldukları için daha mutlu ve başarılı olurlar.

Toplumun beden ve ruh sağlığı da bu temel unsurlara büyük ölçüde bağlıdır.

“BİLEK GÜREŞİ” kitabımız yayınlandı. Kitap Fiyatı : 15.00 TL. ( Gönderim bedeli ve KDV hariç )

Sitemiz ve İlpress Yayınevinden temin edebilrsiniz.

Sayfanın üstüne git