Seated One Leg Dumbbell Calf Raise

Seated One Leg Dumbbell Calf Raise

Çalışma Videosu :
{mp4}/Bay/Bay_CALVES/Seated-One-Leg-Dumbbell-Calf-Raise{/mp4}

Çalışan Kaslar:
Flexor Digitorum Longus, Soleus, Tibialis Posterior (Tendon), Flexor Hallucis Longus (Tendon), Pereneus Longus, Pereneus Brevis.

Kasların Görevi:
Parmak ucunda yükselme ve zıplama aktivitelerini yaptırırlar.

Spor Branşları:
Zıplama ve koşma aktivitelerinin yoğun olduğu bütün spor branşları. Basket, voleybol, atletizm, cimnastik, futbol, dağcılık, eskrim, bale, dans.

Uygulama:
Bir düz sıranın uç kısmına oturarak, tek bir dizin üzerine bir dumbbell yerleştirilir ve el ile sabitleştirilir. Ayak burunları yerden 10,15 cm kadar yükseklikte bir tahtanın üzerine, topuk kısmı dışarda kalmak suretiyle koyulur. Bu durumda, topuğu mümkün olduğu kadar aşağıya indirip sonra yavaş ve kontrollü olarak ve baldır kasında tam bir kasılma oluncaya kadar mümkün olan en yükseğe kaldırıp, birkaç saniye bu konumda bekledikten sonra harekete baldırlarda yanma hisedilene kadar devam edilir. Aynı şekilde ara verilmeden diğer bacakla da aynı sayıda tekrar yapıalrk hareket tamamlanır.Dikkat edilmesi gereken husus; vücudun dikliğini koruması ve baldır kaslarında tam bir yanma oluncaya kadar hareketin devam ettirilmesidir. Baldırların soleus denilen dış kısımlarını da etkili çalıştıran bir harekettir.

Sayfanın üstüne git