Kaslarınız sizi daha seksi gösterir !

Kaslarınız sizi daha seksi gösterir !

lady-gymKaslar sizi daha seksi göstererek daha zinde, formda, özgür ve güçlü hissettirir, olduğunuzdan daha genç gösterir

KADINLARIN NEDEN KASLANMAYA İHTIYAÇLARI VARDIR  ?

Kaslar sizi daha seksi göstererek daha zinde hissettirir ve yağdan çok daha az yer kaplarlar.

Aynı kiloda olup da daha fazla kaslı olduğunuz bir diğer kadından en az iki beden daha küçük giysiye ihtiyacınız olur.

Yağlanmadan daha çok yiyebilirsiniz, çünkü kaslar aktif olan tek vücut birimidir. Bir sandalyede otururken ya da uyurken bile, sürekli titreşimde bulunarak aktivitelerini sürdürürler ve kalori yakarlar.

Vücudunuzun kas kitlesini arttırdığınızda, saatte fazladan 20 ile 30 kalori daha yakmış olursunuz. Bu da diyetinizden eksiltmek zorunda kalmayacağınız toplam 480 – 600 kalori demektir.

İster genel isterseniz bölgesel egzersiz programı uygulayın, eğer çalışma disiplinden uzaklaşma, doğru bir egzersiz programı uygulayarak, kötü beslenme alışkanlıklarını da bırakırsanız, elde edeceğiniz ortalama kas yoğunluğu size şunları kazandıracaktır:

30 yaşından sonra  her 5 yılda ortalama % 4 oranında kas yoğunluğumuzu kaybederiz. Bunu önlemezseniz 40 yaşınızda vücudunuz tüm hatları itibariyle şeklini ve estetiğini kaybetmiş olacaktır. Bu kaybolan şekli ve orantıları diyet yaparak eski haline döndüremezsiniz.

Kadınlar, bu yaşlardaki yağlanma sorunlarının kas yoğunluğunun azalmasından kaynaklandığını fark edemezler. Burada problem iki başlıdır:

1.Kas yoğunluğunun azalması

2.Kilo artışı

• Vücudunuzu Gençleştirir

• Kaslar gücünüzü arttırır ve eklem yerlerini kuvvetlendirir. Aynı zamanda özgürlüğünüzü de ! Güç gerektiren işlerde kendi işinizi başkasına ihtiyaç duymadan yapabilirsiniz.

•   Kaslar daha seksi gösterir; bu çalışmalarla lif aralarındaki ve deri altındaki yağ hücrelerinin azalmasıyla gergin ve orantılı hale gelerek sizi daha seksi gösterir. Vücuda simetri kazandırır,

•  Hatlarınızı yuvarlaklaştırır. Dokunuş sert ve dolgundur, sarkmış ve yumuşak değil.

•  Ağırlık çalışması kemik yoğunluğunuzu arttırır, osteoporose

( kemik erimesi ) ve eklem iltihabı ( Artrith ) riskini azaltır, kireçlenmeyi önler. Eğer bazı hormonal faaliyetlerin azalması nedeniyle kemik erimesi başlamışsa, yapılan araştırmalar, ağırlık çalışma programları ile bu durumun önlenebileceğini göstermektedir.

•  Kemik dokusunu güçlendirir ; Hiçbir kalsiyum depolama yöntemi, ağırlık çalışmasının sağlayacağı faydayı getiremez,

•  Performans arttırır ; Diğer bütün spor branşlarındaki performansınızı arttıracaktır,

•  Hareket sistemini dengeler; Duruşunuz dengelendiği için bel, boyun, omuz ve sırt  ağrılarınızda belirgin bir azalma olacaktır,

•  Hormon salgısını arttırır ; Vücudun salgıladığı hormonlarda artış meydana geldiği için stresiniz azalmış olacaktır,

•  Sistem kapasitesini yükseltir ; Organ kapasiteniz artacağı için daha iyi çalışan bir metabolizmaya sahip olacaksınız

•  Tüm vücutta güç artışı sağlar ; Bütün vücudunuz güç, form ve estetik kazanacaktır,

•   Vücut sistemlerinde koordinasyonu arttırır ; Bütün vücut kısımları arasında uyumlu bir koordinasyon ve orantı meydana gelecektir.

Başka hiçbir şeyle bu avantajları elde edemezsiniz, yaşam kalitenizi arttırabileceğiniz en doğru yol budur…

Sayfanın üstüne git