Kendine inanmak, giyebileceğin en sert zırhtır..

Kendine inanmak, giyebileceğin en sert zırhtır..

Taşıyacağın en keskin kılıç, kendine inanmakdır

Mücadeleden hiç yılmamak gerçek başarının temelidir.

39 derece ateş ertesi akşam dövüş , tam 73 kg yim . elimi kaldıracak halim yok ama gene de ertesi akşam cıkıp dövüştüm. Ben buyum cıkıp dövüşürüm kim olduğu ne olduğu önemli değil.

İyi idman yapamadım, olmadı neden çünki uğraşmak zorunda olduğun bir suru şey var  mesela kendi hayatın sorumlulukların senden beklenenler,  ödemeler, maaşlar kiralar, faturalar, arkandan konuşanlar, aptallar ve bir sürü şey peki bir tane sağ direk vurup maçı kazanmaman için bir sebep miydi .

HAYIR tabiki ama ne demiş Ferhan Şensoy “bahane bir g.   gibidir herkeste bulunur.

Başarmak istiyorsan başarırsın bunun bir bahanesi yoktur.

Olmadı o gun alınması gereken başka şeyler vardı, öğrenilmesi gereken dersler vardı.  O gün tek bir darbemle ortadan ikiye ayıracağım bir dövüşcüye izin verdim. İzin verdim beni puanla yendi ve gitti… Manu çok iyi dövüştün, rövanşımız olucak bir gun ve o gun başka dersler alınacak..

Zafer kazanmak, başarmak 1. olmak mı demektir ?, madalya almak mı ?, başarmak altın madalya mı demektir. Hayır  gercek zafer yenilginden, başarından  öğrenmek, ders almak böbürlenmemektir. Kendini bir b . . zannetmemek, üzülmemek, yılmamak, cesaret gösterip devam etmektir .  Bazen kaybettiklerin seni en yukarıya götürecek döngüdür. Ama en yukarısı nedir siyah kuşak mı 8. çizgimi 10. dan mı.

En yukarısı ölümdür. Ölümü kabullenmek, cesaretini, hüznünü, korkunu yanında taşımak. Kendini bulmak  zaferdir. Gerçek başarı, bu işin gerçek ruhu budur… Bazen olmaz , olmadığı zaman durma orda, takılma, devam et. Ama ayni duruma bir daha izin verme, aynı hataları  tekrar etme, değer bil , saygı duy, kork, o zaman korkulan, zafer kazanan , KAZANAN sen olursun. Bazen olmuyor, dene devam et gücünü koru, çalış , İNAN.

Kendine inanmak giyebileceğin en sert zırhtır,
taşıyacağın en keskin kılıçtır,
kendine inanmak
ilk yapman gereken şeydir.

Burak Uğur

Sayfanın üstüne git