Mucize Sebzeler

Mucize Sebzeler

Beslenmemizde eğer biraz araştırıcı ve dikkatli olursak, doğanın bize o kadar çok faydaları olan sayısız nimetleri verdiğini hayretle görebiliriz.
Bunları saymakla bitiremeyiz.

Bu mucize sebze ve bitkileri günlük beslenmenizde kullanırsanız, hem sağlık hem de sportif aktivitelerinizde şaşırtıcı ve mükemmel tesirleri olduğunu göreceksiniz.

Hangi sebze, neye iyi geliyor?
Sebze ve meyveler ne kadar çiğ ve taze yenirse faydaları da o kadar çok oluyor.

Şimdi belli başlı ve tesirleri yönünden daha ön planda olanlara kısaca değinelim :

ISPANAK
Demir yönünden zengin olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor.

BİBER
Yeşil biber C vitamini yönünden oldukça zengindir. İçeriğinde bulunan kapsaisin (capsaicin) maddesinin oranına göre meydana gelen acılık iştahı arttırıcı vasfı ile birlikte sindirim sistemine bir çeşit dezenfekte edici madde olarak etki edyor içerdiği bol beta karoten ve C, P, K vitaminleri mideyi kuvvetlendiriyor.

PATLICAN
A vitamini ve fosfor kaynağı patlıcan sinirlere iyi geliyor, kalp çarpıntısını gideriyor.

LAHANA
Sadece lahana çeşitlerinde bulunan U vitamini, mide ve bağırsakların iç yüzeyini koruyor, oralardaki yaraların iyileşmesini sağlıyor.

KARNABAHAR
Zihin yorgunluğunu giderir. Cinsel gücü arttırır. Sinirleri kuvvetlendirir. İdrar söktürür. Dalak hastalıklarına iyi gelir. Şeker hastalarına faydalıdır.

Kalp hastalıklarında şikayetlerin azalmasında yardımcı olu.r

Fosfat ve potasyum ihtiva eden karnabaharın içeriğinde aynı zamanda kadınları göğüs kanserine karşı koruyan ‘indol-3 karbonal’ bulunuyor.

BROKOLİ
Brokoli yüksek düzeylerde fiber ve vitaminler içeren bir gıda kaynağıdır.
İçeriğinde bolca, güçlü bir kanser savaşçısı olan beta karoten bulunduğundan brokoli, yenilebilecek,
suyu içilebilecek en iyi besinlerden biridir.

SEMİZOTU
Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.

Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor.

PANCAR
Pancar: Böbrekleri çalıştırır. Önemli bir potasyum kaynağıdır. Vücuttaki tuz oranını dengeler. Bu sayede böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler.

Kavun: Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar. A vitamini ve betakaroten içerir. Bunlar antioksidan, yani vücudu temizleyici etkiye sahiptir.

Böbrekleri rahatlatır. Yüksek miktarda su ve düşük miktarda kalori içerir.

Demir ve folik asit açısından zengin olan pancar, eski çağladan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Amerikalı uzmanlar, pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkili olduğunu belirtiyor.

BROKOLİNİN GÜCÜ
Sebze olarak Brokoli; A, C, E ve Karotin vitaminleri bakımından oldukça zengindir.  Brokoli, klinik deneylerle kanıtlanmış özellikle prostat ve meme kanserine karşı etkin 5 farklı koruyucu madde içermektedir.

Bunlardan en güçlü olanı sulforafen dir. Prostat rahatsızlıklarının kansere dönüşmesinde brokoli güçlü bir önleyicidir.

Bu görevini içerdiği myrosinaz enzimi yardımıyla sağlamaktadır. Brokoli indol bakımından oldukça zengindir.

Brokoli, prostatitis, iyi huylu prostat büyümesi (BPH) ve  idrar yolları enfeksiyonuna karşı önleyici ve tedavi edici güce sahiptir. Brokolinin şifalı gücünden istifade edebilmek için mutlaka kullanma şekline uymak zorundayız.

Kullanma şekli bir KÜR olarak yapılmalıdır. Aksi taktirde haftada bir kaç defa tüketmenin sadece besin değerleri açısından
faydası vardır.

Brokoli bağışıklık sistemimizi güçlendiren  5 tane etkin madde içermektedir. Brokoli bununla da kalmayıp aynı zamanda antioksidan dır.

Brokoli lifli bir yapıya sahip olduğundan, bağırsaklardaki ağır metalleri, safra asidi fazlasını sünger gibi emerek oldukça hızlı
bir biçimde dışarıya atılmasını sağlar. Brokoli, bu özelliğinden dolayı hem toksin atıcı hemde bağırsak sistemini düzenleyicidir.
 
KEKİK
Yağlı ve ağır yemeklerin tadını zenginleştirir, sindirimi kolaylaştırır. kramp çözücü, dezenfekte edici ve
balgam söktürücü özelliği de vardır.

Akciğer ve bronşlar, mide ve bağırsaklar, kekiğin başlıca kullanım alanlarıdır.
Bitkinin önemli etken maddesi olan eterli uçucu yağlar kana karışıp, bronşiyal kasları etkileyerek, krampları çözebilir.

Aymı zamanda o bölgelerde bakteri oluşumunu önler. Öksürük ve üst solunum yolları iltihabında çay içimi ve gargara biçiminde kullanılabilir.
Kekik iştah açar ve sindirim sistemini uyarır. Sindirim sisteminde görülen ekşimeler ve kramplı ağrılar bir bardak kekik çayı ile geçiştirilebilir,

Demirdikeni-Tribulus
Tribulus; kuvvet ve canlılık verici, cinsel fonksiyonların düzenlenmesi, özellikle kadınlarda yumurtlama, erkeklerde iktidarsızlık ve her iki cinstede cinsel istek arttırıcı olarak kullanılmaktadır. Yakın zamanda fitness, zindelik ve canlılık artıcı özellikleri sporcu, atlet ve vücut yapıcıların dikkatlerine sunulmuştur…          
 
LİKOPEN
Likopen (Lycopen); sebze ve meyvelerde doğal olarak bulunan karoten (carotenoid) ailesine ait bir pigmenttir (hayvan ve bitki dokularına renk veren madde).

İnsan vücudu likopen üretemez. Likopen’ in %85’ i domates ve domates ürünlerinde bulunmaktadır. Harvard Üniversitesi’ nden bir grup araştırmacı tarafından yürütülen bir çalışmada karoten ‘lerle prostat kanseri riski arasındaki ilişki incelenmiştir…

Günlük beslenme kültürlerinde büyük miktarda (6,5 mg/gün veya daha yüksek) likopen alan erkeklerde, daha az likopen alanlara göre prostat kanseri riskinin %21 azaldığı
gösterilmiştir.

Bu araştırma raporu prostat kanserinden korunma için likopen’ in önemli bir madde olduğunu belirtmektedir. Aynı araştırmacılar sadece ilerlemiş prostat kanseri vakalarına baktıklarında ise, yüksek miktarda likopen alan kişilerde bu riskin %86 daha az olduğunu da görmüşlerdir.

Ayrıca, yapılan araştırmalara göre düşük miktarda likopen tüketen kadınlarda rahim  boynuna ait epidel yapı içinde tümör oluşumu
riskinin 3,5-4,7 kat daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Diğer araştırmalar rahim kanseri başlangıcından korunmanın yüksek miktarda
likopen alımıyla ilgili olabileceğine dair kanıt rapor etmişlerdir. Bu ön kanıt aynı zamanda likopen alımının, göğüs kanserinden korumasıyla da ilgilidir.

Likopen, aynı zamanda antioksidant bir maddedir. Likopen, hücreleri serbest radikal hasarından korumasının yanı sıra, hücreler arasındaki bağları güçlendirmekte ve hücre metabolizmasını geliştirmektedir.

Yağda çözünen, yağ miktarı fazla doku ve organlarda etkinliği artan likopen’ in yağ içeriği oldukça fazla bir organ olan ciltte de antioksidan-koruyucu etki gösterdiği saptanmıştır.

Likopen cilt hücreleri arasındaki bağları da kuvvetlendirmektedir. Diğer bir yararlı etkisi ultra-viyole ışınlarına karşı koruma sağlamasıdır.

Bütün bu nedenlerle cildinizi korumak ve yaşlanmasını geciktirmek için likopen’ den  yararlanabilirsiniz. Likopen aynı zamanda kolesterol düşürücü (bypocolesterolemic) özelliğe de sahiptir.

Faydaları ve Kullanım Alanları:

Göğüs kanserinde kanserli hücrelerin çoğalmalarını azaltabilir.

Rahim kanseri riskini düşürür.

Kolon kanserinden korunmada etkilidir.

Endometrial (rahimiçi) kanserde kanserli hücrelerin çoğalmasını azaltır.

Vücudun rahim kanseri, özafagus (yemek borusu) kanseri ve karaciğer kanserinden korunmasını güçlendirir.

Ağız kanserine karşı güçlü bir destektir.

Pankreas ve yutak kanserine karşı korur.

Likopen prostat kanserinin görülme riskini düşürür, prostat, akciğer ve mide kanserine karşı korur.

LDL (kötü huylu) kolesterolü düşürür. Dolayısıyla da kalp sağlığını korumaya yardımcıdır.

Likopen Alzheimer hastalığını önleyebilir.

Osteoporoz (kemik erimesi) riskini azaltır.

Likopen aynı zamanda anti-oksidant bir maddedir. Bu özelliğiyle cildi yaşlanma etkilerine karşı korur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

 
DOMATES    İçeriğinde A, B1, B2, C, K vitaminleri, niacin, protein, yağ, karbonhidrat, organik asitler, potasyum, demir, likopen ve pek çok faydalı madde bulunmaktadır. 
   
HAVUÇ
Bitkinin tohumlari ve kazik kökleri  kullanilir. Tohumlar eterik yag ihtiva eder ki, bu da geraniol elde etmekte kullanilabilir. Ayrica konserve ve parfümeri sanâyiinde kullanilir.
Kültür kök meyveler likopin, karotin provitamin A, B1, B2, C vitaminleri, % 7 oraninda seker, % 29 kadar fosfor ve mâdenî tuzlar ihtiva eder.
Bu kök meyveler ham madde olarak karotin elde etmede, gida olarak tâze ve tursu hâlinde kullanilir. Provitamin A, vücutta vitamin A hâline geçer.
Vitamin A, hastaliklara karsi mukâvemet kazandiran, göz ve cilt hastaliklarini önleyen çok faydali bir maddedir. Tâze havuç, günes yaniklari vakalarinda lapa hâlinde kullanilir.
Havuç unu ve suyu çocuklarin beslenmesinde çok faydalidir.

Günde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10 oranında azalttığı görülmüştür. Her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor.
Havuçtaki Beta-Karotin de gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. Mide ve bağırsak kanamalarını önler, kansızlığı giderir,
anne sütünü arttırır, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir, idrar ve bağırsak gazlarını söktürür, ülserdeki şikayetleri giderir. Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını da engelliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Beta karotin (kansere neden olan serbest radikallari durduruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor) içeren havucun en büyük özelliklerinden biri içerdiği bu maddenin cildin kurumasını engelleyen A vitaminine dönüşebilmesi. 

PANCAR
Halk hekimliginde kirmizi pancar kullanilir. Karacigerin düzenli çalismasini saglar. Kansizligi giderir. Seker hastaligi ve vereme karsi korur.
Mide ve barsaklari kuvvetlendirir. Sinirleri yatistirir.

KABAK
Her iki türün tibbî olarak kurutulmus tohumlari kullanilir. Tohumlarinda sâbit yag ve peporesin vardir. Tohumlari (çekirdekleri) tenya ve kurt düsürücü olarak bilhassa çocuklarda kullanilmaktadir. Tohumlar dis kabuklarindan ayrilarak dövülür, sekerle karistirilarak verilebilir. Ortalama doz çocuklarda 40 gr büyüklerde takriben 100 gr’dir.
Kabak çok besleyici özelliktedir C ve B1 vitamini ihtiva eder. Pisirilen etli kismi yiyecekten baska çiban ve sis yerlere lapa olarak da tatbik edilir.

KARABİBER
Karabiber:(Dar-i fülfül / Black pepper / Poivre noire / Pipper nigrum) Bakiniz “Baharat Dünyasi”, Karabiber
Kullanildigi yerler: Mideyi isitir. istah açar. Hazmi kolaylastirir. Mide ve barsaklardaki mikroplari öldürür. Enerji verir. Afrodizyak özelligi vardir (Cinsel istekleri kamçilar.)

KARNABAHAR
Zihin yorgunlugunu giderir. Afrodizyak özelligi vardir. Cinsel gücü artirir. Sinirleri kuvvetlendirir. Idrar söktürür. Dalak hastaliklarina iyi gelir.
Seker hastalarina faydali oldugu bilinir.

KEREVİZ
Kereviz besleyici, metabolizmayı hafif surette tahrik edici ve güçlendirici bir sebzedir. Gıda şeklinde alınabildiği gibi, kereviz suyu da çıkarılabilir.
Toz veya kapsül şeklinde de piyasada bulunmaktadır.

Kerevizin şifalı ürün olarak kullanımında öncelikle idrar sökücü (diüretik) özelliği akla gelmektedir.

Kerevizde B vitamini, demir ve kireç vardır. Kereviz unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu giderir, idrar söker, böbrek taş ve kumlarının düşürülmesine yardım eder, kan ve süt yapar, karaciğeri temizler. Şeker, yüksek tansiyon ve romatizma da da faydalıdır. 

SOĞAN, SARIMSAK
Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı tehlikesini azaltırlar. Soğan, mide kanserine yakalanma riskini; sarımsak da bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltıyor.
Sarımsağın mayasında bulunan maddeler hücrelerin zarar görmesini önleyerek, vücudu erken yaşlanmaya karşı koruyor. Antibiyotik ve nefes darlığını gideren bileşimler içeren sarımsak bağışıklık sistemini de kuvvetlendiriyor. Kalbe ve alerjik hastalıklara karşı etkili. Soğan içerdiği kimyasal maddelerle kalbimizi güçlendiriyor ve alerjik reaksiyonları engelliyor. Newcastle’da yapılan araştırmalar, düzenli bir şekilde soğan yiyenlerin damarlarının tıkanma riskinin azaldığını gösteriyor. 

KARPUZ
Tatli, sulu, sifali, ferahlatici bir meyve olan karpuz, vücuttaki toksinleri temizler ve böbrekteki kumlari eriterek sihhat ve zindelik kazandirir.
Karpuzun keleklerinden tursu yapilir. Ayrica kemik gelisimine de yardimci olur.

KAYISI
Meyveleri, çekirdekleri ve yapraklari kullanilir. Çekirdeklerinden yag elde edilir. Etli meyvesi seker, organik asitler ve C vitamini ihtivâ etmesi bakimindan önemlidir.
Çekirdek içinden elde edilen yag badem yagi yerine, yapraklari derelerde baliklari sersemleterek tutmak için kullanilir. Burada yapraklarda bulunan amygdalin maddesinin rolü önemlidir.

KEKİK
Bedeni kuvvetlendirir. Hazmi kolaylastirir. Istahsizligi giderir. Kalp çarpintilarini keser. Yemeklerin  bozulmasini önler. Barsak iltihaplarini iyilestirir.
Salgi bezlerini düzenler. Aybasi kanamalarinin düzenli olmasini saglar. Böbrek ve mesanedeki mikroplari öldürür.   Afrodizyak etkisi vardir. (Cinselligi kamçilar.)
Tansiyonu geçici olarak yükseltir. Hastaliklara karsi direnç verir. Öksürük, bronsit ve astimda faydalidir. Kekik suyu ile banyo, romatizma agrilarini dindirir.
Kandaki seker miktarini azaltir. Kekik çayı ve yağını, düşükleri kolaylaştırabileceği için hamilelerin,
kekik yağını ise  guatiri olanların  kullanmaması tavsiye edilmektedir.

SOYA
Uzun yaşamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmelidir. Soya, içerisinde östrojen hormonuna benzer işlev gören ve bu hormonun etkilerini sulandıran bir madde içerir ve buda kadın bünyesi için son derece yararlıdır. Çünkü, hücre yenilenmesini hızlandıran östrojen hormonunun aşırı üretimi, göğüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini çok arttırır.

Glukosamin & Kondroitin
Glukosamin ve Kondroitin (Glucosamine & Chondroitin); yeni bir kıkırdak koruyucu doğal formülasyondur. Glukosamin ve kondroitin vücudumuzdaki bağ dokularının iki temel yapı taşı olup, eklemlerimizin vazgeçilmez elemanlarıdır. İçindeki bileşiklerin osteoartrit  (Artroz; Dejeneratif eklem hastalığı) etkilerini azalttığı ve kıkırdak yapısını güçlendirdiği çeşitli çalışmalarla gösterilmiştir.

Goraka
Goraka, Güneydoğu Asya’da yetişen Goraka ağacının kabuklarından standardize edilerek elde edilmiştir. HCA içerir ve doğal bir diyet ürünüdür. Goraka merkezi sinir sistemini uyarmaksızın doğal kilo kaybını sağlar ve merkezi sinir sistemini uyaran maddelerin kullanımından meydana gelen yan etkilere sebep olmaz.    

Gotu Kola
Gotu Kola özellikle bacaklardaki  kan arttırmaktadır. Bu amaçla varis, selülit gibi sorunlara karşı koruyucu olarak ve bacaklardaki yetersiz kan akımını arttırmak amacıyla kullanılmaktadır. Gotu Kola, kan akımı ve nörotransmitterler üzerindeki etkisi sayesinde hafıza zayıflığı, unutkanlık ve  konsantrasyon sorunları için de kullanılmaktadır.

Gurmar
Gurmar, insülin salgısını artırıcı, şeker emilimini ve şekerin yağa dönüşüm sürecini de yavaşlatıcı özellikte bir bitkidir. Günlük beslenmemizde şekerden tamamen kaçınmak emen hemen imkansızdır. Şeker (glükoz), yediğimiz veya içtiğimiz gıdalarda ister açıkça isterse gizli olsun, vücudumuzun ihtiyacından fazlası, karaciğer ve kaslarda direkt olarak, yağ dokusunda ise yağa dönüşerek depolanacaktır. İşte Gurmar size bu noktada dengeleyici bir yardımda bulunabilir.

Alfalfa
Alfalfa bitkisi protein, vitamin, mineral ve besleyici gıdalar yönünden zengindir. Alfalfa,  manganez,  kalsiyum ve beta-karoten (Kalp hastalıkları ve kansere karşı çok yararlı),proteinler, A, C ve K vitaminleri içerir.
 
Atkestanesi Ekstresi
Atkestanesi; dolaşım sistemini (Kan damarlarını) güçlendirici ve tedavi edici etkiye sahip olup; toplardamar genişlemesi olan hemoroit (basur) ve varislerin tedavisinde, burkulma, spor yaralanmaları ve darbelerden ileri gelen vücuttaki şişmelerin engellenmesi ve iyileştirilmesinde, sıklıkla bacaklardaki varislere bağlı olarak oluşan yara, ağrı, ödem ve ağırlık hissinde başarıyla kullanılmaktadır.

Çilorella
Çilorella tek hücreli bir tatlı su yosunudur. Çilorella’ nın tek hücreli yapısı; vitamin, protein, mineral, amino asitler, nükleik asitler (RNA,DNA), temel yağ asitleri, enzimler ve karotenoidlerin yoğun bir kaynağı olmasına büyük bir avantaj sağlamaktadır. Çilorella, yirmiden den fazla vitamin ve mineralin yanısıra bol miktarda doğal beta-karoten de içermektedir.

Çuha Çiçeği Yağı
Çuha Çiçeği tohumlarının belirli bir sıcaklık ve basınç altında preslenmesi sonucu elde edilmiş tamamen doğal bir üründür. Yüksek oranda Gamma -Linolenik Asit (GLA), potasyum ve mağnezyum içerir. GLA önemli yağ asitlerinden biridir.  GLA sağlık için gereklidir çünkü vücuttaki bütün organları kontrol eden ve hormonlara benzer etki gösteren maddelerin (Prostoglandin-PGS) üretiminde kullanılır. Bu bileşikler özellikle kalp ve dolaşım sistemi, deri ve savunma sisteminde etkilidir.

Damiana
Damiana; Almanya ve İngiltere’ de yaprakları yaygın olarak aşırı zihinsel aktivite ve sinirsel yorgunluğa karşı ve hormonal, merkezi sinir sistemi üzerine kuvvet verici bir tonikolarak kullanılmaktadır. Hollanda ‘ da  üreme organları üzerindeki pozitif etkilerinden dolayı da çok saygın bir bitkidir. Anavatanı olan Meksika’ da ise  cinsel istek artırıcı, uyarıcı, kuvvetlendirici ve idrar arttırıcı olarak ünlenmiştir.
 
Kreatin Monohidrat
Amerika’da çeşitli sporcular üzerinde yapılan testlerde 28 gün boyunca düzenli kreatin alan sporcularda yağsız kas miktarında ve kaldırılan ağırlıklarda, kreatin kullanmayan fakat aynı egzersizlere katılan sporculara göre ortalama %51 oranında artış gözlenmiştir.
 
Üzüm Çekirdeği
Üzüm Çekirdeği, % 90 oranında Proanthocyanidin içerir. Doğal antioksidandır. Antioksidanlar, yaşlanma etkilerini geciktirirler (Anti-ageing etki) ve vücudumuzdaki kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan veya dışardan sigara, alkol veya kirli hava v.s ile  alınan zararlı maddeleri (serbest radikalleri) nötralize ederler (Etkisiz hale getirirler)
 
CLA-AspirÇiçeği Yağı
CLA-Aspir Çiçeği Yağı; vücuttaki kas ve yağ dengesini etkileyerek, depolanmış yağların azaltılmasında ve yağsız kasların arttırılmasında çok önemli bir rol oynar. Aspir yağından elde edilen CLA kilo sorunu olanlara ve yağsız kas miktarını artırmak isteyen sporculara doğal bir çözümdür.
 
Somon Balığı Yağı Kapsülü
Somon Balığı Yağı, düzenli olarak kullanıldığında çarpıcı bir biçimde kandaki kolesterol ve trigliserid seviyesini düşürür ve normal değerde tutabilir.
Yüksek oranda Omega-3 yağ asitleri (EPA ve DHA) içerir.  Kanı inceltir ve damar içindeki pıhtılaşmasını engeller. Kan basıncını (tansiyon) düzenler. Kalp krizi riskini azaltır.
Damar sertliği oluşumunu yavaşlatır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve cildi güzelleştirir.

Sinirliot-Karnıyarıkotu
Sinirliotun tohumları diyetlerde kullanılan çözünebilir doğal bir liftir. Suda şişer ve dışkının kolay atılımını sağlar. Bağırsakları çizmeden ve tahriş etmeden temizler.
Sindirim sisteminden yumuşak ve rahat bir şekilde geçmesi için bol miktarda su ile birlikte kullanılır. Diyet için mükemmel bir yardımcıdır.
Yemeklerden önce alındığında tokluk hissi vererek açlığı azaltır ve kilo vermenize yardımcı olur.

Sabal
Sabal, erkek cinsel sistemini dengeleyici ve bir bitkidir. Erkeklik hormonlarının arttırılması gerektiğinde rahatlıkla kullanılabilir. Prostat büyümesine karşı  etkilidir. 
Erkek cinsel sistemini güçlendirmesinin yanı sıra, kadınlarda da memelerin büyümesi amacıyla kullanılmakta olup; hem kadınlar hem de erkekler için  cinsel istek arttırıcı etkiye sahiptir.

Papaya
Papaya; sindirim sistemi için iyi bir destekleyici, hazmı kolaylaştırıcı, hazımsızlık, şişkinlik, gaz ve benzeri rahatsızlıkların giderilmesi ve özellikle ülser hastaları için yiyeceklerin midede fazla asit üretimine gerek duyulmadan hızlı bir şekilde sindirimini sağlayan bir bitkisel ürünüdür. Yemek sonrası şişkinlik, gaz, mide ekşimesi ve hazımsızlık problemlerinde başarıyla kullanılmaktadır.

Maca
Maca, stresle başa çıkma, libido (cinsel istek) ve kuvvet verici bir tonik olarak iyi bir şöhrete sahiptir ve cinsel hayatlarına heyecan katmak yada daha ilginç hale getirmek isteyen hem kadınlar hemde erkekler tarafından kullanılmaktadır. Latin Amerika’ nın birçok yerinde  “Peru Ginseng” diye anılmakta ve tıpkı ginseng gibi enerji seviyesini yükseltmek, daha güçlü ve dayanıklı olmak, yorgunluk ve halsizliği azaltmak veya gidermek ve cinsel güç için birçok kişi tarafından kullanılmaktadır.         
 
Lesitin-Soya
Lesitin, damar sertliğine ve kardiyovasküler hastalıklara (kalp damar hastalıkları) karşı vücudu korur, beyin fonksiyonlarını güçlendirir. Vücuttaki yağların depolanmadan atılmasına katkıda bulunduğu için kilo vermek için kullanılır. Yaşlanma etkilerinin azaltılmasına, bağışıklık sistemi rahatsızlıklarına, kronik yorgunluk sendromuna ve alkol yüzünden zarar gören karaciğer hücrelerinin onarımına yardımcı olur.
 
Köpek Balığı Kıkırdağı

Köpek Balığı Kıkırdağı; derin ve soğuk denizlerde yaşayan köpek balıklarının kıkırdaklarından özel bir kurutma-dondurma işleminden geçirilerek elde edilmiştir.
Yüksek oranda protein, kalsiyum, sodyum, fosfor ve kolaj içerir.

Köpek Balığı  Kıkırdağı; yüksek oranda protein, kalsiyum ve sülfür içerir. Özellikle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, tümörlerin büyümesinin veya yayılmasının engellenmesi
ile eklem romatizmasının iyileştirilmesinde ve cilt hastalıklarında etkili olabilmektedir.

Köpek Balığı Kıkırdağı’nın Faydaları:

Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.

Tümörlerin veya kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyebilir.

Egzema-Mayasıl (eczema) ve sedef (psoriasis) gibi cilt rahatsızlıklarında  faydalıdır.

Eklem (mafsal) romatizması ve romatoid artrit tedavisini destekleyici özelliğe sahiptir.

Glokom hastalığı (glaucoma-gözde karasu hastalığı veya göz tansiyonu) için destekleyici tedavi

Osteoporoz (kemik erimesi) tedavisini destekleyici ve kemik erimesini önleyici etkiye sahiptir.

         
 

 
            
 
 
 

Sayfanın üstüne git