Bodybuilding&Fitness Exercise Guide

Bodybuilding&Fitness Exercise Guide

egzersiz aansiklopedisi-kapak-yeni-ssBODYBUILDING EXERCISE GUIDE

“ VÜCUT GELİŞTİRME EGZERSİZLERİ REHBERİ “

 

TÜM VÜCUT GELİŞTİRME VE FITNESS ÇALIŞMALARINDA UYGULANAN

BİLİMSEL EGZERSİZLER

 

ALFABETİK SIRALAMA İLE TÜM VÜCUT BÖLÜMLERİ

 

500 ADET ALETLİ VE ALETSİZ EGZERSİZLERİN

RESİMLİ BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ POZİSYONLARI

ÇALIŞTIRDIKLARI KAS GURUPLARI

VE

AYRINTILI AÇIKLAMALARI

550 Sayfa

500 Egzersiz ve 50 Örnek Program

EROL UĞUR

spormerkezim-yeni-banner-960-full red-y

Spormerkezim

Sports Education Consulting

www.spormerkezim.com

www.spormerkezim.com.tr



GİRİŞ

 Bugün tüm dünya ülkelerinde çağdaş yaşamın geldiği en üst seviye, insanları günlük yaşamın stresinden kurtarıp, sağlık, estetik ve form kazandıracak bir çok sportif aktivite, faaliyet ve arayışlara zorlamaktadır.

 İnsanlar tüm yaşamları boyunca, sportif faaliyetler ve egzersizleri adeta yaşamlarının bir parçası haline getirmeye çalışmaktadır. Gerek sağlıklarını daha iyi duruma getirme, gerekse daha üstün form ve estetik kazanma açısından, vücutlarını çalıştıran her türlü egzersiz ve sistemlere gittikçe daha çok ilgi göstermektedir.

 Ancak ne amaçla yapılırsa yapılsın bütün egzersiz ve hareket uygulamalarında, uzun yıllardır Hareket Bilimi üzerinde araştırma kuruluşları, uzman egzersiz fizyolojistlerinin ve   konu ile ilgili tıp otoritelerinin belirlemiş olduğu kurallara göre hareket edilmediği gözlemlenmiştir.

 Rastgele başlanılan herhangi bir egzersiz veya sportif faaliyet ve bilinmeyen ana hareket bilimi kuralları neticesinde, gerek hobi gerekse ciddi bir spor faaliyeti olarak yapılsın bütün aktivitelerde istenen hedefe ulaşılamamakta ve arzulanan verim alınamamaktadır.

 Bu nedenle daha evvelce yayınladığımız “ Bilimsel Vücut Geliştirme , Herkes İçin Spor, adlı eserlerimizdeki “ Hareket Bilimi – Kinesioloji “ bölümlerinden daha geniş kapsamlı ve tamamiyle ansiklopedik bir başvuru kitabı ve çeşitli spor ve sağlık kuruluşlarının da egzersiz tablolarından faydalanacağı bilimsel bir düzende bu kitabı hazırlama ihtiyacı duydum.

 VÜCUT GELİŞTİRME EGZERSİZLERİ REHBERİ, şimdiye kadar hiç işlenmemiş tarzda ve ansiklopedik bir yapıda tamamen bilimsel esaslara dayalı, ihtiyacınız olan tüm sportif hareketlerde kullanılan gerek ağırlıkla gerek ağırlıksız yapılan 360’dan fazla egzersizi başlangıç – bitiş pozisyonları ve grafik tabloları ile birlikte, kas gurupları isimleri, uygulama tarifleri ve hangi spor branşında hangi kas guruplarının etkili olduğunu tablolarla ve alfabetik bir dizin içinde istifadenize sunulmaktadır.

 Bu kitabın, tüm sportif yaşamınız boyunca, ansiklopedik ve bilimsel tarzda fayda sağlayabileceğiniz ve devamlı elinizin altında bir başvuru kitabı olarak faydalı olacağını ümid ediyorum.

 



Sayfanın üstüne git