Eyvah şu göbeği nasıl eriteceğim ?

Eyvah  şu göbeği nasıl eriteceğim ?


Genelde herkesin tatil günleri yaklaştığında en büyük korkulu rüyası “Eyvah simdi şu göbeği nasıl eriteceğim, nasıl bikini giyeceğim, bacaklarımın ve vücudumun bu yağlı haliyle nasıl denize gireceğim vs…..gibi dertleri tamamen ortadan kaldırmanız için işte size ipuçları.

Burada size verdiğimiz ipuçları ile yazları yada tatilinizi, antrenman ve egzersiz programınızdan ödün vermeden nasıl geçirebileceğiniz hakkındaki stratejileri paylaşacağız
Burada en önemli ve tatillerde en az yada sıfır yağlanmayı saglayan10 stratejiyi uygulayacağız.

Hemen başlayalım ;

1. Mümkün olduğunca tercihan sabah ilk iş olarak erken antrenman yapın.
Eğer iş programınız yoğunsa erken kalkıp işe gitmeden evvel antrenman yapın. Bu mümkün değilse o zaman öğlen paydosunda ya da işten hemen sonra yapın ki antrenmanınızı bölecek ya da kesecek hiçbir şey olmasın. İş dışındaki günlerde de antrenmanlarınızı kesinlikle mümkün olduğunca erken yapın.

2. Eğer haftada 3 günden fazla antrenmana vaktiniz yoksa ve vücut geliştirme yapıyorsanız bu teknikten istifade edin.

Tatilde vücut geliştirme tekniği; vücut geliştirme programınızı ciddiye alıp, maximum kas hacmı ve definisyonu isteyen ve haftada 3 gün 75’er dakikadan antrenman yapmaya müsait olanlarınız için tasarlanmıştır. Eğer bu sure fazla ise her egzersizden 1 set atarak bu sureyi 15 ila 20 dakika azaltabilirisiniz.

3. Antrenman programınızı bir hafta evvelden planlayın

Olası toplantılar ve spor salonun kapalı olduğu zamanları göz önüne alarak bir hafta evvelden hangi günler salona gideceğinizi planlayın. Bu şekilde iş sonrası herhangi bir yemek ya da salonun kapanmış olmasından dolayı bir antrenman kaçırma olasılığınız minimuma iner.

4. “Ne isterseniz yiyin” günlerinizi akıllıca planlayın

Bayram, doğum günü , evlilik yıldönümü, yıl başı vs. o günlerde ne isterseniz yiyin. Fakat tavsiyemiz şudur: ne isterseniz yiyin günleriniz en fazla toplam 5 veya 6 gün olsun.

5. Ne isterseniz yiyin öğünlerinizi akıllıca seçin

Bu serbest öğünlerinizi alırken önce proteince zengin olanları tüketin, böylece doymaya başlayacaksınız. Karbonhidrat içerenleri en sona bırakın. Ayrıca gereğinden fazla yiyip, midenizi şişirmeye çalışmayın , bunun yerine serbest öğünler için günün 4,5 saatini ayırın, bu şekilde her 1.5 saatte bir adet olmak üzere 3 adet serbest öğün yiyebilirsiniz. Bu süre bittiğinde normal günlük diyetinize geri dönün

6. Serbest öğünden önce yoğun bir antrenman yaparak yağlanmayı minimuma, kaslanmayı maksimuma çıkarın.

Bunun sebebi, antrenman sonrası vücut kendini besleyen protein ve karbonhidratları kullanmaya hazır durumdadır. Bu şekilde antrenman sonrası bir serbest öğün yemeğindeki vücuda yararlı maddelerin çoğu kasların yeniden oluşumu için kullanılacaktır.

7. 200 mikrogram chromium picolinate ve 300 miligram alfa lipoik asid alın

Yukarıdaki maddeleri serbest öğün gününüze başlamadan önce alırsanız hücrelerin ensülin alma kapasitesi artar ve vücutta karbonhidrat fazlaları en iyi şekilde sindirilir.Yine buna bağlı olarak serbest yeme periyodu öncesi ağır bir antrenman yaparak vücudun ensülin hassasiyetini yükseltmeniz çok faydalı olur

8. Ne isterseniz yiyin öğünlerinizde gerekli ve iyi yağları alın.

Araştırmalar göstermiştir ki keten tohumu yağı yada balık yağı gibi gerekli yağların anti lipolitik özellikleri vardır. Başka bir deyişle yağ depolayan enzimlerin oluşumunu engellerler. Bu yağları ne yerseniz yiyin periyodunun ilk öğünü ile alarak zararı minimuma indirebilirsiniz. Bir kaşık balık yağı yada keten tohumu yağı yeterli olacaktır. Tablet de kullanabilirsiniz, fakat gerekli dozaja ulaşmak için 10-14 tane yutmanız gerekecektir.

9. Her ne isterseniz yiyin yemeği ile sindirime yardımcı enzimler alın.

Bu şekilde yediğiniz öğün en yararlı şekilde hazmedilir ve ayrıca fazla doygunluk ve hazımsızlık yaşamazsınız.

10. Ne isterseniz yiyin gününüz ya da periyodunuzdan 3 ila 5 saat sonra yarım saatlik bir yürüyüş yapın.

Yoğun bir yürüyüş olması gerekmez, saatte 4-5 kilometre ile yürümek yeterli olacaktır. Ne isterseniz yiyin sonrası kardiovasküler herhangi bir aktivite , hala vücudunuzda bulunan karbonhidratları yakmaya başlar.

Ne kadar çok karbonhidrat fazlası yakarsanız, vücudunuz o kadar az yağ depolayacaktır. Yürüyüşü ne isterseniz yiyin periodundan sonra yapmaya zamanınız yoksa, ertesi sabah aç karnınıza da yapabilirsiniz.

Sayfanın üstüne git