Müthiş Mide ve Bel Görüntüsü

Müthiş Mide ve Bel Görüntüsü

Vücudunuz vitrinini muhteşem hale getirebilirsiniz !

 Yaşamınız boyunca yediğiniz abur cuburlarla aldığınız yağları nasıl verebilirsiniz. Bütün bu yağları verip yağsız ve gergin bir orta bölge ortaya çıkarabilir misiniz ? 

Bu mümkün mü?

Paniklemeyin çünkü , cevabımız evet, bu yapılabilir! doğru yaklaşımla , düşlerinizdeki mide ve bel bölgesine sahip olabilirsiniz.

Ancak bunun kolay olacağını söylemiyoruz. Önünüzdeki altı hafta bunu ne kadar istediğinizi belirleyecek. Hedefinize ulaşmak için kendinizi bu işe elinizden geldiği kadar adamanız gerekli.

Ağırlık çalışma , sağlıklı beslenme ve uygun beslenme , cennete en yakın olan tecrübenize giden yoldaki kapalı kapıları açacak gizli anahtarlarınız olacak. 

Bunun için spormerkezim’in uzman kadrosunca özel  olarak hazırlanmış olan aşağıdaki adımı izleyin ve bunu kısa sürede gerçekleştirin.

Ve tatilinizin sonunda belki arkadaşlarınızın ağızlarının suyu akarak kıskanacağı hikayeleriniz olarak geri dönersiniz.

  1. FORM İÇİN KARIN ÇALIŞMA

Mükemmel bir mide ve bel bölgesine sahip olmak için en iyi ve  en etkili karın egzersizlerini seçerek uygulamanız bu işin birinci adımıdır.

Hayatta her şeyde olduğu gibi bunda da bir plan yapmaya ihtiyacınız var. En temel mide ve bel egzersizlerinden biri olan crunch aynı zamanda en etkili karın egzersizlerindendir de – tabi doğru yapıldığı zaman.

  CRUNCH HANDS OVERHEAD

Tüm spor eğitimciliğimiz boyunca insanların en çok yanlış yaptığı hareketin crunch olduğunu söyleyebiliriz. Güzel bir  karına sahip olmak isteyen insanlar, kendi kendilerine, bırakın yapmayı – seyretmesi bile acı veren bir crunch egzersizi yaratmışlardır.

Size işkenceyi azaltmanız ve crunch’ın size sağlayabileceği faydaları elde edebilmeniz için crunch’ı adım adım öğreteceğiz.

Yere sırt üstü yatın bacaklarınızı dizlerinizden kırarak ayaklarınızı basenlerinize doğru getirip ayak tabanlarınızı tamamen yere basın.

Elleriniz başınızın üzerinde ve yularıda olmak üzere  omuzlarınızı dizlerinize doğru kaldırın ve belinizi yere doğru hareket ettirin. Hareketin tepesinde 2 saniye durun ve karın kaslarınızı kasabildiğiniz kadar kasın.

Hareketi doğru yapmak için omuzlarınızı yerden sadece 5-8 santimetre kaldırmanız gerekli. Karın kaslarınızın her fibrilini zorla yorarak çalıştıklarını hissedin.

 

leg  knee up on chin-dips station - w - 2

 HANGING KNEE UP

Bu programda ikinci hareket olarak özellikle alt karın kaslarını çok sıkı ve etkili çalıştıran Hanging Knee Up var.

Hanging Knee Up’ı yapmak için özel bir istasyonda dirsek dayama yarleine dirseklerinizi dayayın veya normal bir bir barfiks barını kavrayın , ayaklarınızın yerden yüksekte olması önemlidir.

Vücudunuzu tespit etmiş konumda tamamen havadayken bacaklarınızı birleştirin ve göğsünüze doğru kaldırın.

Bunu yaparken aynı zamanda pelvisinizi (kalça) de yukarıya doğru kaldırmayı unutmayın. Günaşırı 10 – 20 tekrardan 3 set, hedefinize ulaşmanıza büyük bir katkıda bulunacaktır.




 LYING LEG KNEE UP

Alt karın kaslarınızı çalıştırmak için diğer egzersiziniz Lying Leg Knee Up‘dır. Yere sırtüstü uzanın, ellerinizi yere dayandırın ve bacaklarınızı ileriye doğru birbirine yapışık olarak yerden biraz yüksek konumda kalacak şekilde uzatın.

Dizlerinizi hafifçe kırarak bacaklarınızı  kaldırın. Dizlerinizi kırmak her mide egzersizinde belinizde oluşabilecek gereksiz basıncı ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

Bu pozisyondan, belinizi yere bastırarak dizlerinizi kırarak, bacaklarınızı birbirine yapışık durumda göğsünüze doğru kaldırın. 1-2 saniye durun, sonra ayaklarınızın yere değmediği başlangıç pozisyonuna dönün. Hile yapmak yok ! Yine günaşırı yapacağınız 15 – 20 tekrardan 2-3 set karnınızı taş gibi bir başyapıta dönüştürmenize yardım edecektir.

Bu egzersizleri tam hakkıyla ve istikrarla uyguladığınızda karın kaslarınız saklandıkları yerden düşündüğünüzden daha çabuk ortaya çıkabilir.

Burada son önemli nokta. Bu vermiş olduğumuz egzersiz programından daha fazla çalışma dürtünüze engel olun. Karın kasları da diğer kaslar gibi aşırı çalışmadan olumsuz etkilenip, istediğiniz forma gelmeyebilirler..

 

    2. KARDİO

Yağ oranınızı düşürmek için uygulayacağınız diğer adım bir çeşit kardiovasküler aktivitede bulunmaktır. Bunların başında bisiklet aktivitesi yağ yakmak için en iyi metotlardan biridir.

Aynı zaman da koşu bandında da koşabilirsiniz, merdiven ( step ) makinası kullanbilirsiniz, veya vücudunuzu bir kalori yakma makinasına dönüştürecek her şeyi yapabilirsiniz.

Bunu yapmak için en iyi zaman sabahleyin kahvaltı etmeden önce orta yoğunlukta 20-30 dakikadır. Bir başka en iyi zaman da antrenmandan hemen sonradır. Ne kadar çok yağ yakmak istiyorsanız , o kadar uzun süre kardio yapmanız gerekiyor.







3. BESLENME

Bu programda yapmanız gereken üçüncü adım doğru beslenmeyi öğrenmektir. İyi bir beslenme, bu programda tam başarı kazanmak ve güneşin altındaki eğlenceniz için midenizi şekillendirme de bir mecburiyettir.

Bir çok insanın uyguladığı üç öğünlük yemek yerine gün boyunca ufak ama daha sık öğünler halinde yiyerek başlayın. Bunun için küçük miktarlarda 5-6 öğün idealdir. Ufak öğünler yemek aynı zamanda metabolizmanızı hızlandırmanıza da yardımcı olacaktır

Büyük bir ihtimalle şuanda ‘5-6 öğün mü?, bu çok fazla!’ diyorsunuzdur. Ama unutmayın ufak öğünler işin anahtarıdır. Ton balıklı sandviç, yoğurt , elma ve eğer gerçekten ciddiyseniz kendinize hazırlıyacağınız özel sebze ve meyve suları ile hazırlanmış doğal içeceklerdir. 

Sadece bir iki öğün yemek yenirse vücudunuz yemek kıtlığı olduğunu algılayarak, yemeksiz kalabileceğini düşünür. Bu sebepten dolayı vücut enerjiyi koruyabilmek için metabolizmayı yavaşlatır. Saklayabildiği kadar çok enerji saklamaya çalışır. Vücutta enerji sadece yağ halindedir.

Unutmayın, mutlaka sebzeler, patates ve pirinç gibi kompleks karbonhidratları tercih edin. Protein alımını bu değişikliğe alışmak için (günde) kilogram başına en az 2 grama çıkartın. Yağları %5 -10 ‘a düşürün ve hamburgerler ve margarinler gibi doymuş ve işlenmiş yağlardan uzak durun.

Unutmayın tıkır tıkır olacak muhteşem bir mide ve bel bölgesinden bahsediyoruz .

O yağ dolu hamburgerler buna değer mi? 

 4.YAĞ YAKICI ETKİSİ OLAN BESLENME ÜRÜNLERİNİ KULLANMAK

Şekillenmiş bir mide programı için kardiyo, beslenmenizdeki değişiklik ve son olarak iş vücudunuzun yağ yakabilme kapasitesini arttırabilme yeteneğine sahip bir ürüne sıra geldi. Bu müthiş mide ve bel görüntüsüne kısa zamanda sahip olmanız çok önemlidir.

Bugün piyasada bulunan en etkili ve en iyi yağ yakıcı beslenme ürünü CLA Fat Burner  ‘dır. Bu ürün ideal yağ yakma ortamını sağlayan sinerjik etkili maddeler içerir.

CLA altı tane yağ yakıcı formülün eşsiz bir karışımına sahiptir,

Karbonhidrat içeren bir besin önce emilir ve sindirilip enerji olarak kullanılır. Vücudun enerji isteği karşılandığında herhangi bir miktar fazla karbonhidrat yağa dönüştürülür. İhtiyacınızdan daha fazla karbonhidrat almaya devam ederseniz yağlanmaya  devam etmiş olursunuz.

CLA ile bu fazla karbonhidratların yağa dönüşmesini engellemiş olursunuz.

CLA başka bir eşsiz özelliğe daha sahiptir. İştahınızı kapar ve fazla yemenizi engeller.

SONUÇ

Belirttiğimiz gibi mide antrenmanı, kardiyo ve iyi bir ana beslenme programı ile beraber, özelikle bitkisel kaynaklı yağ yakıcı etkileri üst düzeyde olan ürünler, sıkı bir mideye kısa zamanda sahip olmanıza yarayacaktır.

Bütün bu verdiğimiz bilgilerin anahtar olduğunu aklınızda bulundurarak bu altı haftalık programa kendinizi adayın. Göreceksiniz her şey bambaşka olacak…..

Sayfanın üstüne git