Standing Barbell Calf Raise

Standing Barbell Calf Raise

Çalışma Videosu :

Çalışan Kaslar:
Gastrocnemius, Soleus

Kasların Görevi:
Parmak ucunda yükselme ve sıçrama aktivitelerini yaptırır.

Spor Branşları:
Bacak kaslarının aktif rol oynadığı bütün spor branşlarında, baldır kasları da çok önemli tamamlayıcı bir rol üstlenirler. Bilhassa, kısa mesafe koşu, yüksek ve üç adım atlama, basket, voleybol, eskrim, ski, futbol ve uzak doğu sporlarında çok etkilidir.

Uygulama:
Omuzlara Barbell alınarak, ayakların altına 10-15 cm.yüksekliğinde bir tahta almak suretiyle   parmakların ucunda yukarıya doğru yükselerek uygulanır. Yükselirken nefes verilir, topuklar en alt pozisyona gelirken nefes alınır. Dikkat edilmesi gereken husus; hareket esnasında vücudun dik olması ve dizlerin kırılmamasıdır. Ayrıca parmak uçlarında en üst noktaya kadar yükselmek ve en alt noktaya gelindiğinde de topukların yere değmemesine dikkat etmek çok önemlidir. Ayrıca hareketi yavaş ve kontrollü olarak, baldırlarda yanma hissedene kadar, çok tekrarlı uygulamak gerekir.

Baldırların dış kısmını çalıştırmak için, topuklar dışa dönük, iç kısmını çalıştırmak için içe dönük olmalıdır. Baldırları zayıf olanların bu hareketi en az vücut ağırlıkları  kadar bir ağırlıkla yapmaları ve gittikçe çalıştıkları kiloları arttırmaları iyi netice verir. Bu egzersiz tek bacakla da uygulanabilir ve bu şekilde baldırlarda daha çok gerginlik hissedilebilir. Tek bacakla yapılan çalışmaya “One leg standing calf raise” ismi verilir. Ayrıca bu hareket “Smitt Machine” adlı çok amaçlı çalışma istasyonunda da
uygulanabilir.

Sayfanın üstüne git