Barbell Squat

Barbell Squat

Çalışma Videosu :
{mp4}/Bay/Bay_QUADRICEPS/Barbell-Squat{/mp4}

Çalışan Kaslar:
Rectus Femoris, Vastus Lateralis, Vastus Medialis, Semimembranosus, Vastus Intermedius, Biceps Femoris, Gluteus Maximus, Semi Tendinosus.

Kasların Görevi:
Bütün vücut yükünü taşır ve hareketi sağlar. Vücutta bulunan en büyük,uzun ve güçlü kaslardır.

Spor Branşları:
Bütün spor branşlarında bacak kasları çok önemli rol oynamaktadır. Bazı spor branşlarında özellikle atletizm,futbol gibi, kullanılan kas gurupları nedeniyle, bacak çalışmaları öncelik taşımaktadır. Vücudun genel kuvvetini ve nefes kapasitesini arttıran temel bir harekettir.

Uygulama:
Barbell omuzların üzerine yerleştirilir. Vücut dik ve ayak açıklıkları omuz genişliği kadardır. Bu konumda nefes alınarak, vücut öne eğilmeden, yere doğru, bacaklar ve yer arasında 90 derecelik bir açı oluşturuncaya kadar çömelme yapılır, nefes vererek tekrar dik konuma,başlangıç durumuna dönülür. Dikkat edilmesi gereken husus; bütün hareket boyunca,omurganın zarar görmemesi için,vücut dikliğini muhafaza etmek ve öne doğru eğilmemek şarttır. Ayrıca bacak kaslarının hiç gevşetilmeden tam bir konsantrasyon ile hareketi devam ettirmek çok önemlidir. Hareketi uygularken bacaklar arasındaki mesafe, kas guruplarının farklı kısımlarının çalışmasını sağlar. Eğer hareket,bacaklar tamamen kapalı durumda yapılırsa,üst ve dış bacak kasları, bacaklar omuz genişliğinden daha açık ve ayak burunları dışa dönük durumda çalışılırsa ,iç bacak kasları daha etkili çalışır. Bunun dışında, hareket, topuklar altına 5 cm. kalınlığında bir platform koyularak yapılırsa, üst bacak kasları etkili çalışmakla birlikte, büyük kalça kaslarının üzerindeki etkisi azalır. Eğer kalça kaslarının tamamen çalıştırılması istenirse, hareketi yaparken ayaklar tamamen düz bir platform üzerinde olmalıdır.

Sayfanın üstüne git