Decline Sit-Up

Decline Sit-Up

Çalışma Videosu :


Çalışan Kaslar:
Rectus Abdominis, Ilio psoas

Kasların Görevi:
Gövdenin eğilip bükülmesini sağlar, omurgayı hareket sırasında korur.

Spor Branşları:
Bütün spor branşlarında mide kasları çok önemlidir. Vücut estetiği büyük ölçüde mide kaslarının şekline ve yağsız oluşuna bağlıdır.

Uygulama:
Eğimi 35-45 derece olan özel bir platform üzerine, ayak bileklerinin takılacağı özel bir tespit yerine ayaklar takılarak baş aşağıda kalmak üzere uzanılır. Eller baş arkasında veya göğüs üzerinde birleştirilir. Sonra, gövde, yavaşça nefes verilerek, mide kasları tam olarak sıkıştıtılmak suretiyle, gövde dik olunvaya kadar kaldırılır ve tekrar başlangıç noktasına geriye doğru, sırt döşemeye yaklaşana kadar dönülür ve sırt platforma değmeden, nefes verilerek, kontrollü ve yavaşça, omurgaya bir zarar verilmeden hareket tekrarlanır. Her tekrarda, bir düz, bir sağ dize doğru bir  de sol dize doğru hareket yapılırsa, belin yan kısımları da çalıştırılmış olur.

Çalışma sırasında mide kaslarında etkiyi arttırabilmek için göğüse ağırlık plakası da alınarak uygulanabilir. Çalışma sırasında baş çekilerek boyun omurlarına zarar verilmemesi  için eller göğüs üzerinde veya yanlarda da durabilir.

Sayfanın üstüne git