Dövüş Sanatı

Dövüş Sanatı

Kendinizi Koruyun

MMA – Mix Martial Arts Teknikleri ile hem kendinizi korumayı öğrenin hem de atletik gelişiminiz  ve genel vücut formunuzu sağlayın.

PROFESYONEL K-1 DÖVÜŞÇÜSÜ VE MARTIAL ARTS EĞİTİMCİSİ BURAK UĞUR, SİZE KENDİNİ KORUMA TEKNİKLERİNİ VE AYNI ZAMANDA MÜCADELE GÜCÜNÜZÜ VE KUVVETİNİZİ NASIL ARTTIRACAĞINIZI VE YÜKSEK FORM KAZANACAĞINIZI , BİRE BİR EĞİTİMLE ÖĞRETİYOR….

Günümüzün yaşam koşulları giderek ağırlaşmaktadır. Bunun sonucunda sosyo ekonomik sorunların yoğunlaşması da insanları olumsuz yönde etkilemektedir.

Her dönemin insanlar için getirdiği sorunlar farklıdır. Hem yaşam şartları hem de insanın bu şartlara ayak uydurabilmek ve bu etkenlere karşı koyabilmek için çeşitli çözümler üretmesi kaçınılmazdır. Hayatın bir gerçeği değişimin değişmez olduğudur.

Günümüzde Metropolit yaşantının peşinden getirdiği birçok negatif etkiler vardır. Yaşam şartlarının bizi tek düze kalıba sokmak ve bazı doğal duyularımızı, hislerimizi, güdülerimizi kaybettirmiş ya da bastırmış olmasından dolayı yaşam süreci içinde KENDİMİZİ korumak zorunda olacağımız birçok durumla karşılaşabiliriz.

Kendimizi Korumak zorunda kaldığımızda  negatif etki ve tehlikeleri önleme ve gidermede kullanabileceğimiz en pratik ve güvenli bir KENDİNİ KORUMA TEKNİKLERİNİ VE BUNA BAĞLI OLARAK GÜÇ VE DAYANIKLILIĞIMIZI ARTTIRMAMIZ gerekir.

KENDİNİ KORUMANIN YARARLARI

Kişinin kendisini korumasının en iyi yolu, birçok atağa karşı en kısa yoldan ve en az enerji kullanarak cevap verebilmesidir. Bu uygulamanın bilimsel açıklaması da vardır. Bir hareketi mükemmelleştirmek, geniş kapsamlı bir koruma sağlamaktadır. Bu durum, kendini korumak zorunda kalan bir kişinin veya bir dövüşçünün, yüzlerce hareketi öğrenip de, zor bir durumla karşılaştığında hiç birisini kullanamamaktan çok daha etkilidir.

İDEAL BİR DÖVÜŞ SANATININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR ?

Kendini savunmanın etkililiği, bir saldırgana karşı en kısa zamanda, mümkün olduğunca en az şey kullanarak korunmadır

Refleksler, mesela araba sürerken yola aniden fırlayan bir çocuk olduğunda, hiç öğrenmemiş olsak bile birden bire frene basmamız gibi, bazı durumlarda doğru hareket etmemizi sağlar.

Bu durumu göz önünde tutarak, etkili bir dövüş sanatının dayalı tekniklerden oluştuğunu anlamamız daha kolay olur. Özellikle temasa bağlı olarak ortaya çıkan refleksler. antrenmanlar sayesinde birkaç reaksiyon, ihtiyaç halinde ortaya çıkabilen refleksler haline gelir. Çok fazla teknik, kritik bir durumda sahip olamayacağımız bir karar verme zamanına gereksinim duyar.

Etkili bir kendini savunma aynı zamanda artistik şeylerden uzak olmalıdır. Hiç bir saldırgan uygun olmayan kıyafetleri çıkarmayı ya da ısınma antrenmanlarının bitmesini bekleyecek kadar dost ve kibar değildir.

GERÇEK DÖVÜŞÜN 10 GERÇEĞİ

Gizemli ve ölümcül teknikler ya da sihirli enerjiler yoktur. Önemli olan tek şey rakibiniz sizi yenmeden sizin onu yenebilmenizdir.


Büyüklüğün önemi vardır, o yüzden büyük bir adamla giriştiğiniz mücadelenin sonunu tahmin etmek kolay değildir.

Gerçek bir kavgada pek çok darbe almaya fiziksel ve ruhsal olarak hazırlıklı olmalısınız.

Dövüşme kabiliyetiniz çok iyi ve size %80 kazanma şansı veriyor olsa da bu rakibinizin %20 şansı var demektir ve siz ona 4 kez vurduğunuzda o da size bir kez vurmuş olabilir.

Rakibiniz size ne kadar şiddetli saldırıyorsa sizin de ona aynı şiddette cevap vermeniz gerekir.

Gerçek bir kavgada etkili olabilmek demek, daha hızlı, daha etkili, daha isabetli, daha sert olmak ve hiçbir şeye takılmamak demektir.

Kavgada tek bir şey düşünmelisiniz. En doğrudan en hızlı saldırı.

Asla sabırsızlanmamalı ve eğer rakibiniz size yakın değilse ilk saldıran siz olmalısınız.

Etkili bir tekmenin ardından aynı oranda etkili bir tekme atmak pratikte pek olası değildir.

Gerçek dövüşte beklenmedik bir şekilde saldırmalısınız. Rakibinizi şaşırtabilirseniz onu yenmeniz kolaylaşacaktır.

GÜNLÜK YAŞAMDA SİZİ TEHLİKE ALTINA SOKABİLECEK BÜTÜN OLUMSUZLUKLARA ENGEL OLABİLME VE MÜKEMMEL BİR ATLETİK PERFORMANSA SAHİP OLABİLMENİZ İÇİN

BURAK UĞUR İLE,
KİŞİYE ÖZEL FIGHT VE ATLETİK

PERFORMANS DERSLERİNE BAŞLAYARAK YENİ BİR YAŞAM

TARZINA MERHABA DİYEBİLİRSİNİZ…..

RANDEVU İÇİN :

Burak Uğur

burak.bujin@gmail.com

      

Sayfanın üstüne git